Nuorille ja nuorille aikuisille

Osana perhekeskusverkostoa eri toimijat tarjoavat Äänekoskella nuorille ja nuorille aikuisille apua, tukea ja neuvontaa monenlaisissa asioissa. Keväällä 2021 mm. (lisätiedot alla):

  • Toisen asteen kuraattori- ja psykologipalvelut
  • Sportti-PT, yksilöllistä liikuntaneuvontaa
  • HLBTIQA+, Jyväskylän Seta ry:n ohjaama seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta tukeva ryhmä

Toisen asteen kuraattori- ja psykologipalvelut

Opiskeluhuollon koulukuraattori ja -psykologipalveluihin voit tulla ilman ajanvarausta tiistaisin klo 8:30-10:00 Äänekosken lukiolle.

Opiskeluhuollon tilat sijaitsevat lukion 1. kerroksessa. Perille pääset kulkemalla portaiden ohitse käytävän päähän, jossa on vasemmalla ovi erilliseen odotusaulaan.

Ajanvarauksettomalla ajalla ensikäynti toteutetaan tulojärjestyksessä. Jatkotyöskentelyyn voi ohjautua myös toiselle työntekijälle tai muihin palveluihin.

Muina aikoina opiskeluhuollon palvelut ovat käytettävissä ajanvarauksella. Opiskeluhuollon koulukuraattorin ja -psykologin tavoitat arkisin myös puhelimitse tai wilma-viestillä.

Paikalle voit tulla vain terveenä. Noudatathan saapuessasi turvallisuusohjeita hygienian ja turvavälien osalta. Tarvittaessa odotustilana voi käyttää myös isompaa aulatilaa.

Vastaava koulukuraattori                                                                  Mira Ojalehto p. 0400 115 677

Koulupsykologi                                                                                  Mia Raivio p. 0400 115 461 (ma-to)

Sportti-PT

Yksilöllistä liikuntaneuvontaa

Apua liikuntaneuvonnasta - jos liikkumisen määrä on vähäinen tai oma kiinnostus liikuntaan on kadonnut, SPORTTIPT voi auttaa!
SporttiPT auttaa liikuntamotivaation ja sopivan liikuntamuodon löytämisessä, sekä antaa tukea liikunnan mielekkäälle aloittamiselle. Lisäksi tietoa liikuntaryhmistä ja muista liikuntamahdollisuuksista. Tervetuloa!

Kenelle?

  • 12-29 -vuotiaille äänekoskelaisille nuorille
  • Voit tulla yksin tai aikuisen kanssa

Missä ja milloin?

  • Ajanvarauksella erikseen sovituissa paikoissa. Kouluaikana tapaaminen mahdollista myös omalla koululla koulupäivän aikana. Aika varattava etukäteen!

Miten mukaan?

  • SporttiPT:lle varataan aika etukäteen liikunnanohjaajalta
  • Voit myös tulla terveydenhoitajan tai jonkun muun ammattihenkilön lähetteellä
  • Liikunnanopettajan suosittelemana

SporttiPT:nä toimii liikunnanohjaaja Maria Heikkinen. Lisätietoa toiminnasta ja ajanvaraukset, p. 040 1902748.

HLBTIQA+

Ryhmä kokoontuu Onnimannilassa (Äänekoskentie 351, Äänekosken Ilona ry) joka toinen viikko (parittomat viikot) klo 16-18.
Ryhmä odottaa koronarajoitusten purkua. Seuraa ilmoittelua!

Jokaisesta ryhmäkerrasta ilmoitetaan erikseen. Ajantasaiset tiedot kokoontumisista löydät perhekeskuksen etusivulta Uutisista tai Jyväskylän Seta ry:n sivuilta https://www.jklseta.fi/

Ryhmässä on luvassa vertaisuutta, keskusteluja, tietoa sekä kahvittelua ja välipalaa. Ryhmä luottamuksellinen, kaikille avoin. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Terveisin,
Petri Janhunen
Puheenjohtaja
Jyväskylän Seta ry