image description

Vanhemman oma jaksaminen

Perheen voimavaroja ja suojatekijöitä on hyvä miettiä ja kartoittaa hyvissä ajoin, esimerkiksi jo vauvan odotusaikana. Sitä, miten vauva tulee vaikuttamaan elämään ja millaisia valmiuksia itsellä on vanhemmaksi, kannattaa pohtia. Näiden asioiden pohtimisen apuna on myös perhekeskuksen perheohjaajan kanssa käytävä voimavarakeskustelu. Perheen arkeen liittyviä asioita voi pohtia myös Lapset puheeksi -keskustelun avulla, esimerkiksi perhekeskuksessa, varhaiskasvatuksessa ja kouluissa.
 

Lapset puheeksi -menetelmä

Kaikille lapsiperhetoimijoille yhteinen työkalu ja jonka avulla pyritään saamaan kaikki lapsen elämässä mukana olevat aikuiset toimimaan yhteistyössä lapsen hyväksi.
Lue lisää


 

Perheen suojatekijät

Jokaisen perheen elämään liittyy jossain vaiheessa haastavampiakin aikoja. Perheen hyvinvointi koostuu monenlaisista osatekijöistä kuten vanhempien parisuhde, terveys, vanhemman oma hyvinvointi, taloudellinen toimeentulo ja sosiaaliset suhteet.
Lue lisää


 

Vauvan kanssa arjessa

Tukiverkostot, vanhemmuuden jakaminen ja omasta terveydestä huolehtiminen ovat keskeisiä asioita lapsiarjessa jaksamisessa.
Lue lisää


 

Tunnetaidot

Pikkulapsiarki tuottaa paljon erilaisia tunnekokemuksia vanhemmille. Aikuinen, joka ymmärtää ja pystyy valitsemaan omista tunteistaan ne, joihin reagoi ja mitkä voi jättää vähemmälle huomiolle, tekee valintoja, jotka vahvistavat arjessa jaksamista.
Lue lisää