Eron ABC

Avioero on kipeä, jopa läheisen kuolemaan verrattavissa oleva prosessi. Sitä saa surra. Ero onkin ihmisen elämässä yksi merkittävimmistä kriiseistä, mutta siitä on mahdollista selviytyä. Surun keskellä voi joskus olla vaikeaa löytää voimavaroja tarvittavien asioiden järjestelyyn.
Erotessa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin, vaan apua ja tukea on saatavilla. Tähän on koottu konkreettista tietoa eron eri vaiheista sekä listattu erilaisia Äänekoskella toimivia tukipalveluja eroa harkitseville, eroa hakeneille sekä jo eronneille vanhemmille.

Annu Göös KM

 

Eroa harkitsevalle

Koska ero on kriisi, joka koskettaa jokaista perheenjäsentä, kannattaa eroa harkita huolella ja miettiä eri vaihtoehtoja. Apua kannattaa ottaa myös vastaan, sitä on tarjolla Äänekoskella eri palveluissa.
Lue lisää


 

Avioeroprosessi

Miten avioero haetaan, mitä siinä tapahtuu ja mitä kaikkea on otettava huomioon?
Lue lisää


 

Lapset eron keskellä

Ero on myös lapsille suuri elämänmuutos ja lapset tarvitsevatkin vanhempien tukea kaikessa myllerryksessä. Erosta voi kuitenkin seurata lapsille hyviäkin asioita, erityisesti, jos vanhemmat kykenevät toimivaan yhteistyöhön eron jälkeenkin.
Lue lisää


 

Miten erosta voi selviytyä?

Eroprosessi on usein raskas ja vaatii surutyötä siinä, missä esimerkiksi läheisen kuolema. Eroa saa surra ja surutyöhön on myös saatavilla apua.
Lue lisää


 

Tarpeellisia nettisivuja ja palveluita

Olemme koonneet yhteen hyödyllisiä nettisivuja, joilta löytyy myös eron sattuessa tarpeellisia dokumentteja.
Lue lisää


 

Perheasioiden sovittelu

Aina perheiden elämä ei suju niin kuin odotamme ja esimerkiksi molemmat tai jompikumpi puolisoista on tyytymätön parisuhteeseen. Hankaluuksien jatkuessa erilaisista muutosyrityksistä huolimatta alkaa erokin tulla vaihtoehtona mieleen.
Lue lisää


 

Perheasian neuvottelukeskus

Kun parisuhde köhii, pettymykset ja tyytymättömyys purkautuvat usein syytöksinä ja moitteina. Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä.
Lue lisää