image description

Rakkaus

Rakkaus ei ole vain tunne. Se ei ole sama asia kuin rakastuminen tai riippuvuus. Rakkaus on parisuhteen talon katto ja samalla suurin palikka. Ollakseen olemassa, se tarvitsee alleen muita palikoita, mutta se on myös ainesosana muissa palikoissa.

Rakkaus on yhteenkuuluvuuden tunnetta ja me-henkeä puolisoina ja perheenä. Se on kasvua sydänystäviksi; yhdessä tekemistä ja vastavuoroista kannustamista haastavissa tilanteissa. Toisen ja omien tarpeiden tunnistamista ja niiden yhteensovittelua. Rakkaus on puolisoita yhdistävä voima, joka saa aikaan vetovoimaa ja toisen persoonan kokonaisvaltaista ihastelua. 

Jotta rakkaudesta tulee parisuhde, tarvitsee se sitoutumista, rakentavaa riitelyä, seksuaalisuutta, tunteiden käsittelyä, luottamusta rakentavia tekoja, avointa ilmapiiriä edistäviä sanoja sekä aitoa kuuntelua, luottamusta ja anteeksiantoa. Näistä muodostuu halu rakastaa ja olla parisuhteessa. 

Pohdittavaksi

  • Millaisia asioita arvostat puolisossasi
  • Minkälaisia mukavia asioita olet tehnyt viimeksi puolisosi kanssa? 
  • Minkälaisissa asioissa ja milloin olet saanut puolisoltasi kannustusta? Entä milloin olet itse kannustanut puolisoasi? 
  • Mitkä asiat puolisosi persoonallisuudessa erityisesti ovat mieleesi?

Takaisin