Perheohjaus auttaa neuvoo, opastaa ja kuuntelee perheitä arjen tilanteissa

Vauvaa odottavia varten. Perheohjaus tukee vauvaa odottavia perheitä vanhemmuuteen virittäytymisessä, varhaisessa vuorovaikutuksessa vauvan kanssa sekä iloitsemisessa uudesta perheenjäsenestä. Perheohjaaja voi olla apuna keskusteluissa vauvaperheen voimavaroista sekä vauvaperheen arkeen liittyvistä asioista.

Lapsiperheitä varten. Perheohjaajan kanssa voi keskustella matalalla kynnyksellä kaikesta perheeseen, vanhemmuuteen ja kasvatukseen liittyvistä asioista. Lapsiperheen arkeen liittyviä pulmia ei tarvitse jäädä pohtimaan yksin, vaan perheohjaajalta saat tarvittaessa keskusteluapua ja vinkkejä lapsiperheiden arkeen liittyvissä asioissa. Perheohjaaja huolehtii perheen avuksi myös muut tarvittavat tukitoimet.

Perheohjauksen tavoitteena on perheen voimavarojen vahvistaminen sekä ilon vaaliminen vanhemman ja lapsen välillä!

Kasvatusasioissa. Perheohjaajan voi kutsua kotiin pohtimaan ja ohjaamaan yhdessä kinkkisiä lasten kasvatustilanteita. Perheohjaaja voi tukea luomaan selkeyttä perheen arkeen, sääntöihin ja perheenjäsenten väliseen vuorovaikutukseen.

Uuden elämäntilanteen edessä. Vauvan syntymä perheeseen tuo tullessaan paljon uutta ja ihmeellistä. Perheohjaaja voi olla apunasi virittäytymisessä uuteen elämäntilanteeseen ja pienokaisen syntymään. Neuvolan raskausajan tarkastuksissa yhtenä osana on perheohjaajan kanssa käytävä voimavarakeskustelu. On tärkeää, että aika vauvan kanssa olisi mahdollisimman stressitöntä ja vanhemmat voisivat nauttia täysillä pienokaisesta. Perheohjaaja voi olla apuna löytämään voimavaroja ja iloa vauva-arkeen. Apua saa myös syntymän jälkeen vauvan hoitoon liittyvissä asioissa.

Uniasioissa. Voit pyytää perheohjaajaa avuksi miettimään keinoja, jos vauva tai taapero valvottaa öisin. Perheohjaajalta voit saada vinkkejä nukkumisjärjestelyihin tai unikouluun.

Parisuhdeasioissa. Onko parisuhteesta hankalaa puhua kotona arjen pyörityksen keskellä? Voit pyytää perheohjaajaa avuksi pohtimaan kanssanne esimerkiksi vastuun jakamista lasten- ja kodinhoidossa tai vaikka puolison kanssa vietettävän yhteisen ajan löytämistä kiireisessä pikkulapsiarjessa.Perheohjaajan kautta saa kontaktin tarvittaessa myös perheneuvolaan.

Avun saamisessa. Perheohjaaja neuvoo ja opastaa myös oikean palvelun löytymisessä. Perheohjaukseen voi ottaa yhteyttä myös silloin, jos vanhemmalla on mielenterveys- tai päihdeongelmaa, tai perheen tilanne on muutoin hankala. Perheohjaajan kanssa voi jutella myös eroon liittyvistä asioista.

Kohtaamispaikat ja vertaistuki. Neuvolan perheohjaus on osa Äänekosken perhekeskustoimintaa. Perheohjaaja voi auttaa sinua löytämään sopivia lapsiperheiden palveluja ja kohtaamispaikkoja, joissa voit tavata muita lapsiperheitä.

Perheohjaajaan voit ottaa yhteyttä niin isoissa kuin pienissäkin pulmissa. Voit soittaa myös nimettömänä, tai pyytää perheohjaajaa kotikäynnille. Ihan miten sinulle sopii!

Yhteystiedot:
Perheohjaaja Katja Toffer
p. 020 632 2767 tai 040 842 2191
katja.toffer@aanekoski.fi
Chat ma klo 9-12
https://www.aanekoskenperhekeskus.fi/