image description

Perheasioiden sovittelu

Aina perheiden elämä ei suju niin kuin odotamme ja esimerkiksi molemmat tai jompikumpi puolisoista on tyytymätön parisuhteeseen. Hankaluuksien jatkuessa erilaisista muutosyrityksistä huolimatta alkaa erokin tulla vaihtoehtona mieleen.

Avio- tai avoeroa miettivät sekä erojärjestelyjä tekevät puolisot sopivat monesti asiat hyvässä yhteisymmärryksessä, mutta joskus asiat tuottavat kitkaa eikä riittävän yhteistä näkemystä ole helppoa saavuttaa. Se ei olekaan mikään ihme, kun eropohdintavaiheessa mielessä on paljon isoja tunteita, pettymystä, huolta lapsista ja aikuisista, pelkoa tulevasta. Samaan aikaan pitäisi tehdä mahdollisimman järkeviä ratkaisuja, jotka tukisivat kaikkien perheenjäsenten elämän jatkumista hyvissä merkeissä. 

Tuolloin lapsikeskeinen perheasioiden sovittelu tarjoaa mahdollisuuden sovinnollisten järjestelyjen etsimiseen. Yhdessä tehdyt ratkaisut, joissa on otettu huomion molempien näkökulmia,toimivat yleensä parhaiten. Ja lapset selviävät erotilanteesta parhaiten silloin, kun he eivät joudu seuraamaan vanhempien riitelyä. Vanhempien pitkittyneiden riitojen on todettu olevan hyvin vahingollisia lasten kehitykselle.

Perheasioiden sovittelussa voitte keskustella vanhempina yhdessä ja pyrimme auttamaan teitä löytämään ristiriitoihin ja ongelmiin ratkaisuja keskusteluin ja sopimuksin. Erityisesti kiinnitämme huomiota lasten asemaan ja myönteisten suhteiden säilyttämiseen molempiin vanhempiin myös mahdollisen ero jälkeen. Joskus, jos molempien vanhempien kanssa sovitaan, voivat lapsetkin osallistua sovitteluun.

Lapsiperheet voivat tiedustella sovittelupalvelua 

Äänekosken perheneuvolasta p. 040 139 5968
sekä
perheasiain neuvottelukeskuksesta Jyväskylästä p. 044 774 7052.

Takaisin